Ada apa pada Broadcast?

Bismillah-ir-Rahman-ir-Rahim

> izinkan perkongsianku mendidik hatiku dan hatimu jua <


Ada yang inginkan perkongsian berkaitan pengalaman belajar broadcast.
and here me share *kenyit mata
bi iznillah


ehem *test mic*
Dunia belajar adalah sesuatu yang sangat penuh dengan peluang dan ruang jika kita manfaatkan pada perkara-perkara yang baik buat masa depan. Tapi selalunya dah sem sem akhir baru kita nampak semua tu. huhuu~ (bagi yang sedang membaca dan masih pada fasa awal, mohon grab peluang itu)

Perjalanan untuk masuk Universiti Utara Malaysia amat la panjang kisahnya. 
dan kisah ini akan dipendekkan...

broadcast?
kenapa pilih broadcast?
kenapa tak pilih advertise?
kenapa tak pilih journalis?
dan banyak lagi persoalan yang timbul~

kerana broadcast jiwa saya. *buat masa ni*
saya rasa tenang. *alhamdulillah 'ala kulli hal

macam mana?

i.s.t.i.k.h.a.r.a.h.

bukan dalam hal memilih jodoh saje kita perlu untuk istikharah.
untuk perkara penting macam ni pun kena istikharah.
sebab apa? sebab kita bertanya terus dengan Yang Maha Perancang.
kita tanya Allah, pilihan yang mana terbaik untuk dunia akhirat kita.
indah?
ya ^_^ *manis

Perjalanan kisah sepanjang belajar broadcast?
Biasa lah ada manis ada pahit.
kenapa? sebab kalau manis je yang kita rasa, macam mana nak bezakan yang pahit, kan?

Ia bergantung pada cara kita melalui nya.
jika positif cara pandang kita, positif lah yang kita dapat... dan begitu lah sebaliknya jika negatif.

apa yang akak belajar dari broadcast?
belajar cara tulis skrip, cara handle camera, cara buat video, editting, psa, dokumentari, buat news event dan sebagainya.
dan semua ni juga disokong dengan join program-program yang persatuan buat seperti jadi ajk dan sebagainya.
tak semua perkara kita akan belajar dalam kelas, so ambil peluang yang persatuan buat untuk belajar sesuatu yang baru.

| ruang dan peluang sentiasa terbentang luas pada mereka yang mahu menghargai |

dan semua perkongsian ni dari sisi pandang seorang saya yang kerdil ini.
untuk perkongsian yang lebih baik, mohon bertanya pada yang lebih pakar.
kerna saya masih merangkak menuju ke fasa itu.
*kuis kuis pasir*

sekian
iamummizu

1312
09052017
Utara