Pesanan buat si dia

Bismillah.

Lembaran baru. Hari baru. Kisah baru. Hidup baru. Perjalanan cerita yang baru.

Perasaan? macam -macam perencah ada. Nak mula hidup kat tempat orang kan? banyak perkara awak kena jaga zu :)

di sini saya nak pesan pada awak zu!

DIA letak awak di sini dan beri awak merasai hidup dalam suasana ini, mungkin nak awak belajar sesuatu daripadanya. Sapulah air mata mu. Tiada kisah yang sia-sia. Semua nya pasti ada yang DIA nak awak tahu, belajar dan merasainya.

Jauh dari keluarga. Tipu kalau cakap tak sedih. :) . tapi demi nak capai cita-cita. nak lihat Islam tertegak, mesti kena mula dari dalam diri sendiri telebih dahulu ye dak? Tak pe, biar sejauh mana jasad terpisah doa tak pernah memisahkan kerinduan kita. Doa. senjata tu.

Jaga diri, hati, iman, peribadi, akhlak dan segalanya. Bukan awak yang terbaik, tapi awak sedang berusaha ke arah itu. jangan rebah, terus melangkah.

Hormat semua orang tak kisah dia lebih tua dari awak mahupun lebih muda dari awak. Kerna untuk menginginkan kita dihormati, mesti kita menghormati orang lain terlebih dahulu. Buat kerana DIA, sedih nya tak terlalu seksa. DIA ada sebagai penawar

Susah. Penat. Jangan cepat melatah. Hadapilah dengan tabah sabar. senyum. bak kata crew muamalat "ceria" . hehee. tak kisahlah orang nak pandang awak macam mana pun, hati kena kental. jadikan pandangan DIA yang utama. 

Buat cinta hati kesayangan kerinduan.
dah ada di tempat orang, buatlah seperti sang musafir. tiada masa untuk dibazirkan. manfaatkan setiap masa untuk mengutip seberapa banyak bekal yang boleh dijadikan teman.

ingat. kematian sentiasa mengekori. jangan lali & lalai. lazimi istighfar. moga awak sentiasa dalam jagaan kasih sayangNya.

miss with more love

take care
fi hifzillah
ya bunaiya